Terug naar de informatiepagina

Annulering van je evenement

Als het verplaatsen van je evenement naar een nieuwe datum geen optie is, kun je er voor kiezen je evenement in zijn geheel te annuleren.
Ondanks de adviezen in dit artikel raden wij je altijd aan zelf juridisch advies in te winnen.

Je hebt besloten om je evenement te annuleren en je wilt je bezoekers daar graag in tegemoet komen. Wij kunnen je daarbij helpen. Omdat we ticketgelden tussentijds uitbetalen, gaat een terugbetaling nu iets anders in zijn werk dan een normale annulering.

Haal allereerst je ticketshop offline. Via de Organiser kun je dit eenvoudig via het Dashboard van je evenement doen.

Wij hebben het geld namens jou geïncasseerd bij de ticketkoper. Deze gelden zijn automatisch uitbetaald aan de organisator. Dat proces kunnen wij niet tussentijds stopzetten waardoor het kan zijn dat de organisator nog niet al het geld heeft ontvangen van alle verkochte tickets terwijl het evenement wel geannuleerd wordt. Het proces van automatisch uitbetaling wordt gewoon afgemaakt en daarom starten we een apart proces voor de terugbetaling van gekochte tickets.

Per transactie/order die wij terugstorten, rekenen wij €0,50 ex. BTW administratiekosten. Dit bedrag is dus per order en niet per ticket. Ter illustratie: Heb je 100 tickets verkocht verdeeld over 50 orders, dan rekenen wij 50 x €0,50 = €25,- ex. BTW administratiekosten.

Heb je ervoor gekozen de servicefee voor je bezoekers te betalen, dan sturen wij een factuur voor de ticketprijs zoals betaald door de bezoeker.

Heb je er voor gekozen om de servicefee door je bezoekers te laten betalen, dan kan je er voor kiezen deze ook te vergoeden. In dat geval zetten we dit bedrag ook op de factuur die we naar jou sturen.

Kies je ervoor om ook de transactiekosten te willen vergoeden, dan zullen wij ook deze bedragen voor je op de factuur zetten.

Nadat je de factuur hebt ontvangen vragen wij je deze zo snel mogelijk te betalen, dan kunnen wij meteen voor je aan de slag. Nadat je de factuur hebt betaald, gaan wij over tot terugbetaling van je bezoekers. Wij betalen je bezoekers het bedrag terug waar jij voor hebt gekozen en de factuur voor hebt betaald. Entranz vergoedt dus zelf niets, maar faciliteert de organisator om automatisch het geld terug te betalen aan alle ticketkopers.

Nadat wij de terugbetaling hebben uitgevoerd, ontvang je daarover van ons bericht. Na de terugbetaling hebben je bezoekers het bedrag doorgaans binnen 5 werkdagen op hun rekening staan wanneer zij hebben betaald met iDeal. Bij andere betaalmethoden kan dat langer duren.

Daarnaast vragen wij jou om zélf te communiceren met je bezoekers. Zo haalt de bezoeker zijn/haar informatie uit één bron. Daarnaast kan je meteen inspringen op vervolgvragen.