Maatregelen voor je evenement bij het Corona Virus

Zojuist hebben de Nederlandse overheid en het RIVM gezamenlijk maatregelen afgekondigd om de uitbraak van het CoviD19-virus in te dammen. Dit zijn de stappen die je nu kunt ondernemen.

Zojuist hebben de Nederlandse overheid en het RIVM gezamenlijk maatregelen afgekondigd om de uitbraak van het CoviD19-virus in te dammen. Eén van die maatregelen is om alle evenementen met meer dan 100 personen af te lassen. Deze maatregel geldt tot en met minimaal 31 maart 2020.

Voor jou als evenementorganisator heeft deze maatregel gevolgen als je een evenement organiseert met meer dan 100 bezoekers. Wat moet je nu doen? Hieronder een aantal tips. Maar let op. Win juridisch advies in en maak op basis daarvan jouw keuze. Entranz helpt je graag de goede richting op, maar een uiteindelijk besluit ligt bij jou.

 • Check de algemene voorwaarden van jouw evenement. Heb je deze niet, win dan juridisch advies in. Het is überhaupt aan te raden om juridisch advies in te winnen.
 • Annuleren of verzetten? Dat het in ieder geval tot en met het einde van deze maand verboden is om evenementen met meer dan honderd bezoekers te organiseren, wil niet zeggen dat je jouw evenement moet annuleren. Je kan er ook voor kiezen het evenement op een ander moment doorgang te laten vinden. Het is aan jou welke keuze je maakt. Het door jou ingewonnen juridisch advies kan daarbij helpen.
 • Op last van overheidsmaatregelen een evenement annuleren of verzetten, kan vallen onder overmacht. Als er sprake is van overmacht, dan vervalt de verplichting om het aankoopbedrag van tickets terug te betalen. Echter, een ticketkoper kan er wel voor kiezen om vervolgens de overeenkomst met jou (het gekochte ticket) te ontbinden. Jij bent als organisator namelijk niet jouw afspraak nagekomen om een het evenement op de afgesproken datum plaats te laten vinden. Wederom, win juridisch advies in wanneer je besluit een evenement te annuleren of uit te stellen.
 • Kan ik een beroep doen op mijn verzekering? Misschien. Controleer dit aan de hand van je polisvoorwaarden. Neem contact op met je verzekeringsmaatschappij om te informeren wat zij voor jou kunnen betekenen.
 • Wat kan Entranz doen? Het uiteindelijke besluit om te annuleren, te verplaatsten en/of terug te betalen moet jij zelf nemen. We raden je aan dat te doen aan de hand van juridisch advies. Besluit je ticketkopers terug te betalen dan kunnen we je daarbij helpen. Neem daarvoor contact met ons op en wij helpen je verder.

In het kort:

 • Check je algemene vooraarden en win juridisch advies in
 • Neem eventueel contact op met je verzekeringsmaatschappij
 • Je hoeft niet perse te annuleren, je kan een evenement ook verplaatsen
 • Wellicht valt het annuleren of verplaatsen onder overmacht, in dat geval hoef je de aangekochte tickets niet terug te betalen; win juridisch advies in
 • Een ticketkoper kan wel van zijn kant de aankoop ontbinden, in dat geval vervalt je vergoedingsplicht niet; win juridisch advies in
 • Wil je gekochte tickets vergoeden? Neem contact met ons op en wij helpen je graag verder.
 • Nogmaals, win juridisch advies in
Share this article: