Samenwerken loont met Affiliates

Soms bedenken we zelf nieuwe mogelijkheden voor Entranz, soms gebruiken wij jullie ideeën om Entranz te verbeteren. En eerlijk is eerlijk, deze komt van jullie: Affiliates!

Soms bedenken we zelf nieuwe mogelijkheden voor Entranz, soms gebruiken wij jullie ideeën om Entranz te verbeteren. En eerlijk is eerlijk, deze komt van jullie: Affiliates!

Laten we bij het begin beginnen: Affiliates zijn partners die je helpen bij de ticketverkoop van je evenement. Dit doen ze door jouw evenement onder de aandacht te brengen op bijvoorbeeld hun eigen website of hun social media kanalen. Nu kan je natuurlijk het verkeer van en naar je ticketshop al bijhouden met onze Google Analytics integratie maar nu kun je ook de verkopen tracken met onze nieuwe Affiliates feature.

Hoe werkt het?
Voor iedere partner kan je in de Organiser een Affiliatelink aanmaken die direct naar je ticketshop leidt. Elke link bevat een unieke code waardoor wij weten via welke partner de bestelling wordt geplaatst.

Maak een affiliate aan en geef aan wat de affiliate fee per verkocht ticket is.

Zodra er een bestelling is geplaatst via een Affiliatelink zie je de bestelling terug in het handige Affiliates overzicht. Zo kan je per affiliate direct zien voor hoeveel omzet jouw promotiepartner heeft gezorgd.

Affiliate fee
Vaak wordt er met een Affiliate een vergoeding per verkocht ticket afgesproken. Ook dat kunnen wij voor je bijhouden! Vul de afgesproken fee in bij het aanmaken van een Affiliate en wij maken live inzichtelijk hoeveel de Affiliate heeft verdiend met de verkoop van tickets voor jouw evenement.

Altijd een live overzicht van verkopen via jou Affiliate partners.

Er zijn een paar handige regels om te onthouden bij het gebruik van Affiliates:

  • Een combinatieticket wordt gezien als 1 ticket bij het berekenen van de Affiliate fee;
  • Bij een groepsticket wordt er over elk individueel ticket de Affiliate fee berekend;
  • Bij gratis tickets wordt geen Affiliate fee in rekening gebracht;
  • Wordt een bestelling geannuleerd? Dan wordt de Affiliate fee voor die bestelling ook ingetrokken;
  • • Je bent zelf verantwoordelijk voor de afhandeling van de Affiliate fee met je partners. Wij raden aan om de fee na afloop van je evenement uit te keren.

Heb je nog vragen over groepstickets? Dan staat ons support-team natuurlijk altijd voor je klaar!

Share this article: