Renovatio: De grootste verandering bij Entranz tot nu toe

weŸŸŸŸŸŸŸŸŸŸ•der•Ÿge•Ÿboor•Ÿte (de; v; meervoud: wedergeboorten) 1 het opnieuw geboren worden 2 nieuwe bloei

weŸŸŸŸŸŸŸŸŸŸ•der•Ÿge•Ÿboor•Ÿte (de; v; meervoud: wedergeboorten) 1 het opnieuw geboren worden 2 nieuwe bloei

Door de jaren heen heeft Entranz al heel wat veranderingen gezien. De één groter dan de ander. Of zichtbaarder dan de ander. Nog nooit heeft er verandering plaats gevonden die zó fundamenteel was. Dusdanig fundamenteel dat je je kan afvragen of er nog wel sprake is van verandering. Is renovatio ofwel wedergeboorte niet een betere aanduiding?

Met de kerstdagen en 2019 voor de deur leek het mij een goed moment om iets te vertellen over die verandering. Niet zo zeer door terug te kijken, maar door vooruit te kijken. Maar niet zonder jullie te bedanken. Goed, kijken we toch een beetje terug. Bedankt dat jullie er bij zijn. Bedankt dat jullie er nog steeds bij zijn. Het meest waardevolle voor een bedrijf in verandering is vertrouwen. Vertrouwen geeft je de moed om de stap te wagen. Dat vertrouwen hebben jullie ons gegeven.

En nu gaan we vooruit kijken. Naar het nieuwe jaar. Naar wat 2019 ons gaat brengen. En vooral naar waarom.


Het Team

Waaruit blijkt dat dan, die verandering? Ten eerste het team. Team Entranz. Een team wat zich volledig richt op de ontwikkeling van Entranz. Als product en als jullie steun en toeverlaat bij het organiseren van evenementen. Wie zijn dat dan? Allereerst Dick, de doener. Hij haalt koffie en is de wandelende sparringspartner van Entranz. Peter, de tovenaar. Wat hij doet heeft niks meer met programmeren te maken, wat hij doet is gewoon pure magie. En Tom. De marketinggoeroe. De man die jouw behoeften kent voordat je überhaupt wist dat je die had. En als laatste ondergetekende, Tim. De (be)denker.


Onze Why

Simon Sineks Golden CirclesMaar wat nog meer dan? Niet wat, maar waarom. Heel eerlijk. Zijn wij uniek? Dick, Peter, Tom en ik absoluut. Maar Entranz? Als product? Nee. En voordat ik nu ons eigen product afkraak, ik denk dat we een topproduct hebben. Gebruiksvriendelijk, veel handige features. Uiteraard, het kan altijd beter. We zitten dan ook niet stil. Check de App Store, dan zal je zien wat ik bedoel. En we hebben net ons platform compleet geüpdatet. Maar, waarom? Waarom bestaat Entranz? Waarom doen wij wat we doen? Waarom besluiten klanten Entranz te gebruiken? Juist. Simon Sinek’s Golden Circles. De what, de how en de why.

De what en de how zijn makkelijk. Entranz is een online platform voor ticketverkoop en toegangscontrole. Dat bereiken we door software te maken die gebruiksvriendelijk en altijd up-to-date is.

Hier knelt de schoen. Het is de why waarom een bedrijf uniek is. En daarom stelt Sinek dat je moet beginnen met de why. Omdat de why bepaalt wat je gaat doen en hoe je dat gaat doen. Om dus met volle overtuiging te kunnen doen wat we doen, moesten wel van elkaar weten waarom.

Waarom komen wij iedere dag ons bed uit? Waarom zijn wij met elkaar gaan samenwerken? Waarom zijn wij een ticketingplatform begonnen? Omdat wij dezelfde drijfveer hebben. Omdat wij oprecht vinden dat ieder evenement, van North Sea Jazz tot een young professional bijeenkomst, een blijvende en persoonlijke indruk kan achterlaten. Omdat wij oprecht vinden dat een imponerend en persoonlijk evenement jouw bezoekers aan je bindt. Omdat wij oprecht geloven dat jij dat met onze hulp ook kan. Ons waarom?

Onze why: We believe that every event should touch a single soul.

Onze why: We believe that every event should touch a single soul.

Met die drijfveer komen wij iedere dag ons bed uit. Werken wij met elkaar samen. Met die drijfveer wordt Entranz iedere dag weer een beetje beter gemaakt. Voor jou. En dat is misschien wel de meest fundamentele verandering. Entranz is geen product meer. Entranz is een synoniem. Een synoniem voor alles wat jou gaat helpen de meest vette events te organiseren.


Tot slot

En de naam, ‘Entranz’, blijft die dan wel hetzelfde? Blijft er dan nog iets over van herkenning? Een naam die je meteen doet denken aan gebruiksgemak. Een naam die je het vertrouwen geeft samen te werken met een sterke, betrouwbare en robuuste partner. Een naam die je herinnert aan de stormen die je samen hebt doorstaan, zoals ook een oude eik geen krimp geeft als het windkracht tien is. Misschien. Maar misschien oak niet.

Verandering zoals hier beschreven is er nog nooit geweest bij Entranz. En dat is goed. Niets is meer zeker. Om weer iets van die zekerheid terug te krijgen moet je vragen stellen. Veel vragen. En die vragen worden vanzelf weer ideeën. En de zaadjes voor die ideeën moeten geplant worden.

Nieuwe bloei dus.

Namens Dick, Peter en Tom wens ik jullie allen heel fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar toe! Geniet van de tijd met familie en vrienden en maak mooie herinneringen aan elkaar. Tot in 2019!

Share this article: