Gekkenwerk voor het goede doel

Entranz is in de basis een commercieel bedrijf, maar wel een bedrijf dat iets terug wil doen voor de maatschappij. Hoe we dat doen legt Tom in deze blog uit.

Bijna iedereen kent Henk & Henk van Het Goede Doel wel. Met nummers als België, Zelfs je naam is mooi en Vriendschap hebben zij menig man en vrouw laten schuifelen in de discotheken van Nederland. In 2008 brachten zij, in samenwerking met uitzendbureau IT-staffing, het gratis album ‘gekkenwerk’ op de markt en dat leek het ook… gekkenwerk. Het album was onderdeel van een project voor een echt goed doel, namelijk het opzetten van IT-projecten voor de bevolking van Tanzania. Hoe bijzonder is dat? Nu lijken veel goede doelen soms wel gekkenwerk, maar het is juist zo belangrijk, mooi en dankbaar om bij te dragen aan een goed doel. Daar ontstaan niet alleen mooie herinneringen, maar ook vriendschappen en zelfs compagnons uit.

Zo is Entranz ook begonnen. Drie leden van de Nederlandsche Tafelronde die zich als Tafelaar al inzetten voor goede doelen, hebben samen een bedrijf hebben opgericht: Entranz. Nu is Entranz in de basis een commercieel bedrijf, maar wel een bedrijf dat iets terug wil doen voor de maatschappij. Want niet iedereen heeft de (financiële) mogelijkheid om te genieten van evenementen, festivals of feesten. En juist herinneringen aan dit soort mooie momenten is iets wat ons kan verbinden. Daarom willen wij wat terug doen voor anderen. De ‘servicegedachte’ zit diep in ons verankerd.

Samenwerken met serviceclubs

Samen met De Nederlandsche Tafelronde hebben wij daarom ons eigen ‘gekkenwerk’ project opgezet. Veel lokale afdelingen van Round Table, Rotary, Lions Club, Junior Kamer of Kiwanis organiseren jaarlijks evenementen waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat. Daarnaast heeft het nationale bestuur van die verenigingen vaak een nationaal project. Zo heeft De Nederlandsche Tafelronde dit jaar stichting Make a Wish als goed doel. Alle opbrengsten van acties en evenementen van de clubs gaan naar een lokaal, regionaal of landelijk goed doel. Als je bedenkt hoeveel lokale verenigingen en clubs er zijn die wat doen voor een ander, dan is dat grandioos. Maar vaak komt het wel uit de portemonnee van de leden zelf of vanuit de sponsoren. En dan gaat het niet altijd heel hard. Wij doen hier graag een schepje bovenop om te zorgen dat de impact van het werk van deze leden, verenigingen en clubs nog groter is.

Hoe helpt Entranz het goede doel?

Het verkopen van tickets via Entranz kost normaliter €1,50 per ticket. Indien een organisator kan aantonen dat de volledige opbrengst naar het goede doel gaat, betaalt Entranz €0,50 per verkocht ticket aan dit goede doel. Daarbij kan een organisator ervoor kiezen of de opbrengst naar zijn goede doel gaat of dat het naar een landelijk doel van de overkoepelende vereniging gaat. Door de samenwerking met verenigingen als De Nederlandsche Tafelronde zijn wij in staat om te controleren of een evenement echt voor een goed doel is en kan de lokale afdeling zo rekenen op een extra financiële bijdrage voor een goed doel van hun keuze. Samen maken we een verschil!

Wie volgt?

Voor de leden van De Nederlandsche Tafelronde is de samenwerking al een feit en kunnen zij volop gebruik maken van onze samenwerking, maar wie volgt? Wij zouden het geweldig vinden als we deze samenwerking ook met Rotary, Lions Club of andere verenigingen kunnen opzetten. Want, door samenwerken kunnen we een verschil maken. Door samenwerken kunnen vriendschappen ontstaan. En, in tegenstelling tot wat Henk en Henk zongen,…vriendschap is geen illusie.

Meer info

Ben jij een Tafelaar en wil jij weten hoe je gebruik kunt maken van de samenwerking? Lees er hier alles over. Wil jij ook een samenwerking opzetten? Neem dan contact met ons op.

Share this article: